Autor Tema: Kenwood HU pitanje  (Posjeta: 609 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matia03

• Max SPL 120 dB
  • **
  • Rating 0
Kenwood HU pitanje
« : 25 Listopad, 2009, 13:40:53 »
Bok

Imam 2-3 pitanja pošto sam laik za muziku u autu.
Imam staru bubu u koju bi htjeo ugraditi nešto muzike, da ne budem najglasniji u ulici, ali opet da ja čujem.
Našao sam u garaži nekakav radio od kenwooda (kazetofon) koji ima izlaze 2x7W, radio radi, ali mene zanima kako to da ima tako male izlaze???
Na taj radio spojio bih 1 zvučnik (r=10cm, 50W) i kupio sam nekakve zvučnike u kauflandu na ljeto, nisu kao obični, nego u kutijama, snaga piše na njima 230W (90db), sada me zanima kako bi to radilo, jel bi se što što čuli pošto je izlaz na radiu 2x7W.

Još me zanima ako bi mi mogao tko objasniti kako se to računa, npr ako imam radio s izlazima 4x40W i 6 zvučnika, svaki 100W, jel to sada znači da bez woofera to sve ima 600 + 160W ???
I zadnje pitanje, na kenwoodovom HU imam 3,5mm ulaz kao za slušalice i piše CD IN, gledao sam u uputama i samo piše da se ovdje spaja nekakvi cd player, opet me zanima jel bi se dalo što iskombinirati da spojim mp3/4 u taj ulaz i slušam kao da je cd???

Nadam se da ćete mi odgovoriti pošto sam laik u svemu tome i ništa ne kužim, a htjeo bih imati barem nekakvu početnu muziku u svome autu, Hvala.

Offline davor-ri

• CO-Admin
  • Max SPL 160 dB
  • Rating 13
  • Spol: Muški
  • KEEP IT LOUD!!!
  • Auto: Nissan
  • HU: Alpine
  • Front: Hertz - u poluaktivi
  • Amp 4 Front: Dragster
  • Sub: SPL Dynamics
  • Amp 4 Sub: GZ
  • dB rekord: 151,9 dB
Odg: Kenwood HU pitanje
« Reply #1 : 25 Listopad, 2009, 19:57:06 »
lol...ajmo ovako...radio na kojem piše da ima recimo 4x40 ili 4x50w....NEMA tu snagu...nego ima u najboljem slučaju 4x15-20wrms - pročitaj uputstva od radija...e sad...za zvučnike....možeš ti staviti u auto 25 zvučnika na kojima piše 1000w na svakom...ali ti njih nemaš  s ćim pokrenuti....tako da opet ti nemaš tisuće wati...nego imaš onoliko snage koliko ti ima radio....(ili pojačalo ako ga imaš...)

EDIT: ne znam zašto ne mogu naći...mislim da je bilo sve na forumu objašnjeno....evo ti ovaj link pa pročitaj malo  ;D

http://www.cromobilesound.com/clanci.php?KID=3&NID=74
dB team AK Omišalj
Team broken windshield :D

Offline matia03

• Max SPL 120 dB
  • **
  • Rating 0
Odg: Kenwood HU pitanje
« Reply #2 : 28 Listopad, 2009, 17:50:31 »
Hvala na odgovoru, pročitao sam ovo.
Još ću vidjeti kako će se čuti u bubi radio 2x7W s 3 zvučnika. :)