Autor Tema: PROCESORI ZVUKA ZA AUTO!  (Posjeta: 5433 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Audioman

• Max SPL 120 dB
  • **
  • Rating 0
  • Auto: Matiz
  • Front: 2xMP 2.13 , 2xMP 2.16
  • Amp 4 Front: Z4100
  • Rear: 2xMP 2.13 , 2xMP 2.16
  • Amp 4 Rear: Z4100
  • Sub: Maximus 12
  • Amp 4 Sub: Z4100
  • dB rekord: 23 dB :) dunno
PROCESORI ZVUKA ZA AUTO!
« : 03 Srpanj, 2008, 22:48:00 »
Mene zanima da li ko zna ponesto o procesori zvuka za auto,....
tj.
-gdje se u Hrvatskoj osim u RONIS-a mogu kupiti,...
-da li neki zahtjevaju posebne uvjete instalacije(npr. alpine procesor ne radi bez apline headunit-a??? ??? ??? ???)
-bass reprocesori me ne zanimaju jer basa ima i viska uz ovih 2x300w rms sta imam a ne gonim ih do kraja, ja s time zadovoljan, sada bi tija malo popraviti sveopci zvuk, komponente nisu lose macaudio sve, kablovi (energ, cinch,..) isto kvalitetni
-koliko bi mi takav procesor zvuka pridonija svem

Hvala

Offline davor-ri

• CO-Admin
  • Max SPL 160 dB
  • Rating 13
  • Spol: Muški
  • KEEP IT LOUD!!!
  • Auto: Nissan
  • HU: Alpine
  • Front: Hertz - u poluaktivi
  • Amp 4 Front: Dragster
  • Sub: SPL Dynamics
  • Amp 4 Sub: GZ
  • dB rekord: 151,9 dB
Odg: PROCESORI ZVUKA ZA AUTO!
« Reply #1 : 04 Srpanj, 2008, 07:34:01 »
imaš u autosound-u osijek...alto mobile....a da li bi ti pridonijelo....ovisi što želiš od zvuka....iako sam ih viđao većinom u skupljim sustavima...i onima koji se natječu na emma-i.....po meni nepotrebno za svakodnevno slušanje...bolje neki dobar hu sa boljim kontrolama i složit aktivu/poluaktivu....
dB team AK Omišalj
Team broken windshield :D

Offline Audioman

• Max SPL 120 dB
  • **
  • Rating 0
« Reply #2 : 08 Srpanj, 2008, 19:20:44 »
imaš u autosound-u osijek...alto mobile....a da li bi ti pridonijelo....ovisi što želiš od zvuka....iako sam ih viđao većinom u skupljim sustavima...i onima koji se natječu na emma-i.....po meni nepotrebno za svakodnevno slušanje...bolje neki dobar hu sa boljim kontrolama i složit aktivu/poluaktivu....

hu? moze malo objasnjenja, precoznije? sta tocno? ty

Offline davor-ri

• CO-Admin
  • Max SPL 160 dB
  • Rating 13
  • KEEP IT LOUD!!!
« Reply #3 : 09 Srpanj, 2008, 07:36:37 »
head unit odnosno autoradio.....
dB team AK Omišalj

Offline Audioman

• Max SPL 120 dB
  • **
  • Rating 0
« Reply #4 : 09 Srpanj, 2008, 11:10:29 »
oh, lol :)
ma hu mi je dobar panasonicov 5 klase, sasvim zadovoljavajuce, nego gleda san ovaj od alta, onaj za 1000 kn , cinimi se da bi to moglo biti dobro, jer koliko san ja cita ti procesori i na neki nacin prociscavaju zvuk, ali opet me strah ako vec kupujem to, da ne bi kupija neki teski shrot,...sad san u dilemi,.......................... ??? ???

Offline davor-ri

• CO-Admin
  • Max SPL 160 dB
  • Rating 13
  • KEEP IT LOUD!!!
« Reply #5 : 09 Srpanj, 2008, 11:55:21 »
tvoja lova- tvoj izbor..ne znam što želiš postići...ne kažem da proc nije dobra investicija ali ovisi o tome što želiš od zvuka...:)
dB team AK Omišalj

Offline Audioman

• Max SPL 120 dB
  • **
  • Rating 0
« Reply #6 : 10 Srpanj, 2008, 16:16:12 »
ah, ... sta zekim od zvuka,... ovako. sada je zvuk sasvim solidan , dobro sta se tice glasnoce i preglasno, ali to je ok to mi je za plazu :) ,  inace sada mi je namjesteno woofici ispod 125 srednji 250-3500 Hz i dalje visoki, tako da mi ostaje ta praznina izmedu 125 i 150 Hz, tija bi postaviti woofice na frekvencije ispod 75 Hz, ali onda bi ostali srednjetonci tribali pokrivati to podrucje od nekih 75 do 250, sto izaziva preveliko naprezanje membrane (hod), gleda san ovaj procesoric i mozda bi to bilo to http://www.wavescaraudio.com/htmls/products01.htm jer on zapravo pretvara ove nize frekvencija u frekvencije koje driver moze producirat i tako prividno mu dodaje nisketonove (u mom slucaju to je frekvencija od 75-250 HZ). postoji jos solucija kako to pokriti a to je da bi za svih 8 srednjetonaca sta imam triba napravit "kutiju"(oblozit stakloplastikom) tako da volumen i reflex budu kalibrirani na 125 Hz, to bi bilo isto dosta dobro ali zbog uvjeta u auto i neravnih povrsina to bi bilo dosta komplicirano i tesko, eto tako da bi ovak procesor bija najbolje po meni, reci ako mislis drukcije. Jer inace akustikom se bavim vec dosta dugo i suradiva san i sa p.audio-om i sa odjelom akustike na FER-u, tj. oni su meni pomagali i mogu rec da mi opcenito znanje o akustici nije lose, ali evo prvi put se surecem sa audio procesorima, cuja jesan za njih ali ih nikada nisan proucava ni nacin rada ni tocnu svrhu, ako mozes pomoc reci TY

Offline davor-ri

• CO-Admin
  • Max SPL 160 dB
  • Rating 13
  • KEEP IT LOUD!!!
« Reply #7 : 11 Srpanj, 2008, 07:32:08 »
ne znam da li sam dobro skužio....ja bih recimo izbacio toliko zvučnika, stavio wooferre do 80Hz, - na pojačalo za sub, uzeo 2 midbassa od 80 do xxx(250?Hz),stavio na stražnje kanale4kanalca  i srednji i visoki na prednje kanale rezane od 250 na gore s tim da na visoki staviš pasivnu skretnicu blablabla ili uzmeš 6kanalno pojačalo pa sve riješiš preko njegovih skretnica....
dB team AK Omišalj

Offline Audioman

• Max SPL 120 dB
  • **
  • Rating 0
« Reply #8 : 11 Srpanj, 2008, 14:11:17 »
dobro mozda ja nisan biaj najjasniji evo kako stvari stoje sada: naprid imam 2 srednjetonca 13 cm  i 2 16.5 cm tako da su 13 cm namjesteni preko 500 Hz do 3,5 KHz a ovi od 16.5 od 250 do 3 KHz i 4 tweetera naprid koj ide +3.5 KHz, tako da svaki zvucnik svira svoje, da se bolje rasporede tonovi(stoga i razlicite dimenzije membrana) i naravno razmjestaj dobar po 1 u vrata sa svake strane i po 1 na (kako se kaze, ono gori povise volana konzola???), isto tako je i nazad, problem je sta su wooferi na LP 250 Hz, ali onda daju i neke srednjotonske tonove sta mi se ne svida, ja bi tija woofere spustit ispod 75 Hz tako da oni smo vibriraju (laicki receno), a da mi ovaj dio od 75 pa sve do 3 Khz pokrivaju ova 4 od 16.5 cm membrane, ali problem se javlja radi toga sto ti zvucnici ne mogu ici toliko nisko da prate jacinom subove, tj javlja se distorzija (zapravo ne mogu oni kvalitetno svirati ispod 150 Hz), tako da mi tu ostaje ta rupa od 1 oktave, sta se tice da stavim manje zvucnika : NIKAD!!!
upravo time sam postiga da ne mozes tocno odrediti odakle zvuk dolazi pogotovo ako neznas di su zvucnici smjesteni, ali mislim da cu to rijesiti ipak na nacin da cu woofere stavit LP 125 Hz, 16.5 stavih na Hp 125 Hz stim da cu im pokusat napravit sto bolje neki enclosure, ovi 13 cm membrane zvuraju open air, jer ionako idu preko 500 Hz pa im  se membrane ne giba previse (= nema odkvaktnog hladenja zavojnice) i jos da ih stavim u nekakvu "kutiju" prigorili bi, sta jos.... imam sevvec pasivne skretnice sam ih izradujem jer jos i radim kaos ta san reka profi razglane i za clubove zvucnike, pasive i aktivne.... ta bi bilo to

Hvala na pomoci,
ali eto mislim da san nasa rijesenje, jer btw ovaj maxxbase uopced nije skup 100$ !!!! + 42& postarine da ti dode u roku 2 dana (ili 20 $ u roku 2 tjedna), ali neznan zasto ne mogu ga narucit .....
Lijep pozdrav Duje Moćan

Offline Icepik

• Max SPL 140 dB
  • Rating 1
  • Auto: KIA Sephia 1.5 16v
  • HU: Pioneer AVH 5700 DvD
  • Front: Oxygen Air 83 3way u aktivi
  • Amp 4 Front: DLS CA23 & Alpine MRP-T220
  • Sub: Ne treba mi zasad
« Reply #9 : 11 Srpanj, 2008, 14:31:48 »
Prije nego baciš lovu za proc, daj reci samo o točno kojek HU-u se radi???????

Mislim da bi ti bolja i jeftinija solucija bila nabavka jačeg HU-a koji ima mogućnost 3way tipa Alpine 9835,9887, Pioneer P88 itd....
Jer na takvom HU-u imaš sve kaj ti treba i ne treba ti proc, mislim da ti je proc potreban ako za HU imaš neku multimediju koja nema mogućnosti detaljnog podešavanja zvuka ili nešto tipa Alpine IDA-e, A i sam procesor ako nije povezan optikom sa HU-om to je banana, tako da razmisli si o nabavci jačeg HU-a prije proca.

Edit; Ako je pasiva prisutna tj. skretnice, proc ti tu neće puno pomoć.
« Zadnja izmjena: 11 Srpanj, 2008, 14:34:36 Icepik »

Offline davor-ri

• CO-Admin
  • Max SPL 160 dB
  • Rating 13
  • KEEP IT LOUD!!!
« Reply #10 : 11 Srpanj, 2008, 14:35:58 »
vjerojatno ne možeš naručiti jer ne isporučuju u hrvatsku....
dB team AK Omišalj