dobro mozda ja nisan biaj najjasniji evo kako stvari stoje sada: naprid imam 2 srednjetonca 13 cm i 2 16.5 cm tako da su 13 cm namjesteni preko 500 Hz do 3,5 KHz a ovi od 16.5 od 250 do 3 KHz i 4 tweetera naprid koj ide +3.5 KHz, tako da svaki zvucnik svira svoje, da se bolje rasporede tonovi(stoga i razlicite dimenzije membrana) i naravno razmjestaj dobar po 1 u vrata sa svake strane i po 1 na (kako se kaze, ono gori povise volana konzola???), isto tako je i nazad, problem je sta su wooferi na LP 250 Hz, ali onda daju i neke srednjotonske tonove sta mi se ne svida, ja bi tija woofere spustit ispod 75 Hz tako da oni smo vibriraju (laicki receno), a da mi ovaj dio od 75 pa sve do 3 Khz pokrivaju ova 4 od 16.5 cm membrane, ali problem se javlja radi toga sto ti zvucnici ne mogu ici toliko nisko da prate jacinom subove, tj javlja se distorzija (zapravo ne mogu oni kvalitetno svirati ispod 150 Hz), tako da mi tu ostaje ta rupa od 1 oktave, sta se tice da stavim manje zvucnika : NIKAD!!!
upravo time sam postiga da ne mozes tocno odrediti odakle zvuk dolazi pogotovo ako neznas di su zvucnici smjesteni, ali mislim da cu to rijesiti ipak na nacin da cu woofere stavit LP 125 Hz, 16.5 stavih na Hp 125 Hz stim da cu im pokusat napravit sto bolje neki enclosure, ovi 13 cm membrane zvuraju open air, jer ionako idu preko 500 Hz pa im se membrane ne giba previse (= nema odkvaktnog hladenja zavojnice) i jos da ih stavim u nekakvu "kutiju" prigorili bi, sta jos.... imam sevvec pasivne skretnice sam ih izradujem jer jos i radim kaos ta san reka profi razglane i za clubove zvucnike, pasive i aktivne.... ta bi bilo to
Hvala na pomoci,
ali eto mislim da san nasa rijesenje, jer btw ovaj maxxbase uopced nije skup 100$ !!!! + 42& postarine da ti dode u roku 2 dana (ili 20 $ u roku 2 tjedna), ali neznan zasto ne mogu ga narucit .....
Lijep pozdrav Duje Moćan